Hazánk gazdasági kilátásai jobbak, mint a fejlett államoké

A növekedés, a munkanélküliség és az államadósság terén is még kedvezőbb helyzetbe kerül Magyarország a Nemzetközi Valutaalap szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 05. 07. 10:00
null
Budapest, XI. ker Budapart lakótelep építkezés a Kopaszi gátnál fotó Teknős Miklós MN Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország jövő évi gazdasági kilátásai jobbak, mint az európai fejlett gazdaságoké – derül ki az IMF áprilisban megjelent World Economic Outlook és Fiscal Monitor jelentéseiből, ezt Orbán Balázs osztotta meg a közösségi oldalán. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára jelezte:

Hazánk gazdasági növekedése 2023-ban várhatóan 3,6 százalékkal növekszik majd, azaz 1,4 százalékponttal meghaladja a fejlettnek számító európai államok átlagos GDP-emelkedését.

– A munkanélküliség elleni küzdelem terén szintén jobb eredményeket tudunk majd felmutatni, mint Európa fejlett gazdaságai. Az IMF számításai szerint hazánk munkanélküliségi rátája 2023-ban csupán 4,2 százalékon áll majd, míg a fejlett államokban ez az érték ennél jóval magasabb, 6,4 százalék lesz – írta.

Hasonló teljesítményt várhatunk a magyar államadósság kapcsán is, amely a 2021-es szinthez képest csaknem öt százalékkal csökken majd, ezzel pedig húsz százalékkal alacsonyabb is lesz a fejlett európai országok átlagánál.

Magyarország tehát a gazdag országok között nemcsak helytállni képes, de jobban is tud teljesíteni náluk. Mindez pedig azt bizonyítja: hazánk képes belépni a fejlett államok klubjába!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.