időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Júniusban startol a Magyar Tavak Fesztiválja

Magyar Nemzet
2022.05.18. 17:45 2022.05.18. 18:17
Júniusban startol a Magyar Tavak Fesztiválja

Idén nyáron a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál is összekötik a kultúrát a sporttal a Magyar Tavak Fesztiválja programsorozat keretében, amely a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit vonultatja fel a tópartokon – hívták fel a figyelmet a szervezők. 

Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál rendezik meg a közkedvelt fesztivált.

A Tisza-tónál már közel egy évtizede tartják meg évente a színvonalas programot, amely évről évre egyre több látogatót vonz azzal, hogy a klasszikus zenét a természetbe viszi, amit sporttal kombinál. 

A fesztiválon a kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, egyúttal bemutatkozik hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilága, illetve a környék népi kultúrája. Eközben a klasszikus zenei, opera- és jazzelőadások a megszokottól eltérő, természetes környezetben zajlanak. 

Az idén a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonon is átélhető élmények fesztiváljának fővédnöke Áder János köztársasági elnök, míg védnökei Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és a Tisza-tó miniszteri biztosa, valamint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos.

Az egyes helyszínek részletes programja megtalálható a https://magyartavakfesztivalja.hu/magyar-tavak-fesztivalja/ internetes oldalon.

 

Borítókép: Tavaly is nagy sikert aratott a rendezvény (Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.