Júniusban startol a Magyar Tavak Fesztiválja

Az évről évre több látogatót vonzó fesztiválon a kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki.

Magyar Nemzet
2022. 05. 18. 17:45
Magyar Tavak Fesztiválja 2021-ben
Forrás: Magyar Tavak Fesztiválja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nyáron a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál is összekötik a kultúrát a sporttal a Magyar Tavak Fesztiválja programsorozat keretében, amely a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit vonultatja fel a tópartokon – hívták fel a figyelmet a szervezők. 

Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál rendezik meg a közkedvelt fesztivált.

A Tisza-tónál már közel egy évtizede tartják meg évente a színvonalas programot, amely évről évre egyre több látogatót vonz azzal, hogy a klasszikus zenét a természetbe viszi, amit sporttal kombinál. 

A fesztiválon a kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, egyúttal bemutatkozik hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilága, illetve a környék népi kultúrája. Eközben a klasszikus zenei, opera- és jazzelőadások a megszokottól eltérő, természetes környezetben zajlanak. 

Az idén a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonon is átélhető élmények fesztiváljának fővédnöke Áder János köztársasági elnök, míg védnökei Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és a Tisza-tó miniszteri biztosa, valamint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos.

Az egyes helyszínek részletes programja megtalálható a https://magyartavakfesztivalja.hu/magyar-tavak-fesztivalja/ internetes oldalon.

 

Borítókép: Tavaly is nagy sikert aratott a rendezvény (Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.