Szijjártó Péter: Meg kell védeni az eddigi eredményeket

Továbbra is a családok és vállalkozások támogatásával kell válaszolni a nehézségekre és a nemzeti érdeket kell követni mindenfajta nyomásgyakorlással szemben.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 10:59
SELAKOVIC, Nikola; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter fogadta Nikola Selakovic szerb külügyminisztert Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonlóan az elmúlt tizenkét évhez, valószínűleg a következő évtized is a válságok kora lesz, azonban a kormány továbbra is kész megvédeni a nemzeti érdeket és az eddigi gazdasági eredményeket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az étrend-kiegészítők gyártásával foglalkozó BioTech USA Kft. kapacitásbővítő szadai és dunakeszi beruházásának hétfői bejelentésén a tárca közleménye szerint. 

A miniszter a beszédében kiemelte, hogy mivel számítani kell a válságokra, a feladat világos: 

továbbra is meg kell védeni az eddigi gazdasági eredményeket, a magyar emberek erőfeszítéseinek eredményeit és határozottan vissza kell utasítani a megszorításokra vonatkozó inspirációkat. 

Továbbra is a családok és vállalkozások támogatásával kell válaszolni a nehézségekre és a nemzeti érdeket kell követni mindenfajta nyomásgyakorlással szemben – fogalmazott.

Szijjártó Péter az orosz energiahordozók embargójával kapcsolatos javaslatokra utalva kijelentette, hogy

a nemzeti érdeket ez a kormány nem fogja feladni, mint ahogyan most sem tesszük, amikor hazánk energiaellátásának biztonsága a tét.

Mint felidézte, az áprilisi országgyűlési választásokon történelmi jelentőségű eredmény született, mivel még soha egyetlen párt vagy pártszövetség sem kapott akkora támogatást Magyarországon, mint a Fidesz–KDNP. Ennek nyomán a kormány folytatja eddigi gazdaságpolitikai stratégiáját, amely 

az elmúlt tizenkét évben mindvégig a munkát terhelő adók csökkentésére, a beruházások támogatására és a munkahelyteremtésre irányult, és amelynek köszönhetően 2021 a koronavírus-járvány ellenére is a magyar gazdaságtörténet legsikeresebb éve lehetett.

A több mint száz országban jelen lévő BioTech USA Kft. fejlesztésének értéke 11,5 milliárd forint, amihez az állam 2,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve száz új munkahely létrehozását. 

A miniszter az új szeletgyártó üzem építése kapcsán rámutatott, hogy a fehérjekoncentrátumok kivitelének értéke egy év alatt 75 százalékkal, 2010 óta pedig 18 százalékkal nőtt, így Magyarország ezen a téren jelenleg a világranglista 19. helyén áll.
– A magyar élelmiszeripar termelési értéke tavaly 12 százalékkal bővült és elérte a 4500 milliárd forintot, a lendület pedig továbbra is kitart,

ugyanis az idei első két hónapban 33 százalékos emelkedést regisztráltak – tájékoztatott Szijjártó Péter.

 

(Borítókép: A külügyminiszter szerint vissza kell utasítani a megszorításokra vonatkozó inspirációkat. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.