Nem fog visszalépni a kormány a rezsicsökkentéstől

Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos szerint Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést.

Magyar Nemzet
2022. 06. 05. 21:23
NÉMETH Szilárd; KÁSLER Miklós
Budapest, 2022. április 29. Németh Szilárd fideszes országgyûlési képviselõ beszédet mond a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelõintézet új diagnosztikai épületének avatásán 2022. április 29-én. Mellette Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Karácsony Gergely a baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója. Ha ők lennének kormányon, megszavazták volna az orosz olajembargót is, ami nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon” – írta Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos Karácsony Gergely főpolgármester korábbi közlésére reagálva.

„Az Orbán-kormány viszont világossá tette, hogy a háborús körülmények és az elhibázott brüsszeli szankciós politika ellenére biztosítani fogja a magyar családok részére a rezsicsökkentés eredményeit, s ebből nem fog visszalépni” – hangsúlyozta Németh Szilárd. A kormánybiztos megjegyezte,

ez a védelem – a brutális energiaár-emelések miatt – most az eddiginél is sokkal többe kerül.

„Ezért hoztuk létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert” – közölte Németh Szilárd, hozzátéve, hogy a kormány is megtakarít.

A kormánybiztos emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést. „Országgyűlési képviselőként nem szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket. Gyurcsánnyal és Márki-Zayval arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni.

Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre”

– közölte Németh Szilárd.

Karácsony Gergely főpolgármester a családok rezsicsökkentésének fenntartásáról, az önkormányzatoknak és a kisvállalkozásoknak pedig az ideiglenesen bevezetett csökkentés megszüntetésére közölte, hogy az Orbán-kormány jelenlegi formájában felszámolta a rezsicsökkentést. Szerinte nem igaz az az állítás, hogy a kisvállalkozások és az önkormányzatok képesek lesznek kigazdálkodni annak hatásait, hogy kikerülnek a rezsicsökkentés alól. – A járvány, a válság, a háború és a foglalkoztatási gondok által meggyötört vállalkozások ennek hatásait áremelkedésekkel tudják csak kezelni, ez tovább gerjeszti az inflációt, vagyis a most bejelentett kormányzati megszorítások mindenkit érinteni fognak – vélekedett Karácsony Gergely.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Vasárnapi újság című műsorban kifejtette, hogy

a rezsicsökkentési szabályok eredetileg is a családoknak szóltak, a kormány a koronavírus-válság miatt döntött úgy 2021 végén, 2022 elején, hogy abba az önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalkozások is beléphessenek.

Hangsúlyozta, hogy a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat.

Borítókép: Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.