Több, mint egymilliárdos pótadót fizet a Waberer Hungária Biztosító

A Waberer’s Csoport által fizetendő biztosítási pótadó a szabályok szerint a társaság adózás előtti eredményét csökkenti.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 10:15
Forrás: Waberer Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Waberer Hungária Biztosító Zrt.-nek 2022-ben várhatóan 1,2 milliárd forint pótadót kell befizetnie, a vállalat azzal számol, hogy az összeg  – az éves díjbevétel alakulásától függően – az ideivel nagyságrendileg megegyező lesz – közölte a Waberer’s International Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Felhívták a figyelmet, hogy a biztosítási pótadó a Waberer’s Csoport számviteli politikájának megfelelően a cégcsoport EBIT-jét (a kamatok és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredményt) csökkenti. 

A távirati iroda felidézi, hogy a Waberer’s részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény záróára szerdán 1990 forint volt – a papír 1520 forint éves minimumot és 2870 forint éves maximumot ért el.

A Wabard Biztosító Zrt. 2008. szeptemberében kapott alapítási engedélyt, majd októberben gépjármű-biztosítás végzésére szerzett tevékenységi engedélyt, egyben 2008 óta a Magyar Biztosítók Szövetségének teljes jogú tagja.

 

Borítókép: a tőzsde honlapján közölték a számításokat (Fotó: Waberer Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.