időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

A Lufthansáé lehet az Alitalia utódja

Jámbor Gyula
2022.07.14. 06:35 2022.07.14. 15:13
A Lufthansáé lehet az Alitalia utódja

A Lufthansa–MSC konzorciuma veheti meg az Alitalia utódját, a hírt hamarosan hivatalosan is nyilvánosságra hozzák – értesült egy olasz lap. Az ITA Airways szakmai irányítása Európa legnagyobb hagyományos légitársasága kezébe kerül, és nincs akadálya annak sem, hogy újra feltámasszák az Alitalia márkanevet.

Az ITA Airways privatizációja során az olasz kormány az MSC tengerhajózási társaság és a Lufthansa, Európa legnagyobb hálózatos légitársaságának közös ajánlatát részesíti előnyben – írta meg az Aero.de szakportál. Az elbírálók szerint az olasz családi tulajdonban lévő hajóstársaság és a német piacvezető ajánlata kínálja a legjobb gazdasági és stratégiai kilátásokat az Alitalia-utód olasz nemzeti légitársaság számára – tette közzé a Corriere della Sera kormányzati forrásokra hivatkozva. A lap információja szerint 

a kérdés már eldőlt, és az olasz kormány bármelyik pillanatban nyilvánosságra hozhatja a végeredményt.

Ugyanakkor a kabinet az Aero.de megkeresésére nem közölt részleteket. A hírek szerint az ITA Airways megszerzéséért az amerikai Certares befektetési alap, valamint az Air France-KLM és a Delta Air Lines légitársaságok szintén megtették az ajánlatukat, azonban mintegy kétszázmillió euróval kevesebbet kínáltak az MSC–Lufthansa konzorciumnál.

Az olasz légitársaság új, azurro festése egyre több gépen pompázik. Fotó: ITA Airways/AFP

Az állami légitársaság felett az olasz pénzügyminisztérium gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Az ITA Airways nyolcvanszázalékos tulajdonrészét kívánják eladni, míg húsz százalék továbbra is az állam kezében marad.

Az MSC-hez kerülhet a cég hatvan százaléka, a Lufthansa pedig kisebb részesedéssel, húsz százalékkal  rendelkezik majd.

Ennek ellenére a szakmai irányítást a német légitársaság látja majd el, amelynek nagy gyakorlata van már kisebb légitársaságok integrálásában: a svájci vagy az osztrák nemzeti fuvarozó is a Lufthansa ernyője alatt működik.

Emlékezetes, hogy az ITA Airways tavaly október 15-én indult, miután elődje, a nagy múltú Alitalia 75 év működés után csődbe ment. A megszűnés oka az volt, hogy a légitársaság fennállása alatt jóval több évben volt veszteséges, mint nyereséges. Az állam rendre kisegítette a céget, hiszen az a haszon, amit a turistaforgalom hozott Itáliának, sokszorosan felülmúlta a társaság megsegítésére költött pénzt. Csakhogy 

az Európai Unió versenyszabályai nem teszik lehetővé a szabadpiacon működő cégek egyoldalú állami támogatását,

ezért az Alitalia végül kényszerűen befejezte működését. De nem végleg: bár a cég megszűnt, az Alitalia márkanév létezik és az ITA birtokában van. Nincs akadálya, hogy a jövőben, ha a tulajdonosok úgy döntenek, ismét használják.

Borítókép:  Az olasz és a német fuvarozó gépeinek együttállása. Hamarosan egy csoportba tartoznak majd (Fotó: AFP/Marc TIRL)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.