Hamarosan elérhetők az új Széchenyi-kártya program termékei a Magyar Bankholdingnál

Júliusban folytatódik a Széchenyi-kártya program, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését célozza. Az energia-többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukció is érkezik. Az új termékek hamarosan elérhetők lesznek az MKB Bankban és a Takarékbankban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 19:57
null
20220610 Dunaújváros Interjú Szilveszter János férfifodrász, a Top 100 vállalkozó férfifodrászat tulajdonosa Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH Fotó: Zsedrovits Enikő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi-kártya program több mint húsz éve biztosít a különféle finanszírozási igényekhez alkalmazkodó pénzügyi megoldásokat a vállalkozások számára. A koronavírus-világjárvány kezdetétől, 2020 tavaszától a Széchenyi-kártya program Plusz, 2021 nyarától a Széchenyi-kártya program GO! enyhítette hiteltermékein keresztül a válság hatásait. Az azóta eltelt két év alatt, 3600 milliárd forintot meghaladó értékben, százezernél is több hiteligénylést nyújtott be a hazai kkv-szektor a programon keresztül. A Magyar Bankholding tagbankjai a program kezdete óta élen jártak a program termékeinek kihelyezésében: a vállalatok a Széchenyi-kártya program Plusz és a Széchenyi-kártya program GO! termékeit összesen mintegy 400 milliárd forint értékben igényelték a tagbankoktól.

A bankcsoport az ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálására törekedve, aktívan részt vesz a gazdaságélénkítő csomagokban, hitelprogramokban, így a Széchenyi programban. A jövőben is meghatározó szerepet kívánunk betölteni a hazai kkv-k támogatásában

 – mondta Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A Széchenyi-kártya program MAX új konstrukciói egymilliótól akár 400 millió forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix kamattal, az állam által biztosított kamat-, kezelési költség- és kezességidíj-támogatással, gyorsan és minimális adminisztrációval érhetők el. A hiteltermékek a mikro-, kis- és középvállalkozások mindenkori finanszírozási igényeihez igazodva, különböző típusú finanszírozási lehetőségekkel állnak a vállalkozások rendelkezésére.

A Széchenyi-kártya folyószámlahitel MAX a napi működési költségek biztosítását szolgálja. 

Az igényelhető hitelkeret a korábbi százmillióról 250 millió forintra emelkedik, a hitel maximális futamideje ezentúl akár három év is lehet, évi fix 3,5 százalék kamat mellett. A Széchenyi-energiakártya az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál kedvező, szabad felhasználású folyószámlahitelt, akár hároméves futamidőre, évi fix egyszázalékos kamattal. 

A Széchenyi likviditási hitel MAX a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzéseket segíti. Hároméves futamidőre, évi fix 3,5 százalékos kamat mellett igényelhető. 

A Széchenyi beruházási hitel MAX-ot szinte minden beruházási hitelcél finanszírozásához kérelmezhetik a kkv-k. 

A konstrukció keretében finanszírozható hitelcélok köre kibővül: a hitel használható a klasszikus beruházási célok (pl. új és használtgép-berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés) mellett hitelkiváltásra, üzletrészvásárlásra, illetve agrárcélú beruházások megvalósítására is. Maximum 400 millió forintig, legfeljebb tíz évre igényelhető továbbra is. A hitel kamata évi fix 1,5 százalék, illetve a hiteltermék keretében az energiahatékonyság-javítást és technológiaváltást segítő hiteltípusok esetén évi fix 0,5 százalék.

A Széchenyi mikrohitel MAX továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására (pl. ingatlanvásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra) évi fix egyszázalékos kamat mellett. 

A hitel maximális futamideje tíz év. (A hiteltermék iránti igénylések befogadására a Kavosz Zrt. kijelölt regisztráló irodái jogosultak.)

A Széchenyi lízingkonstrukció MAX pénzügyi lízingügyletek finanszírozásához áll rendelkezésre. 

A konstrukcióban a beruházási hitelek kiegészítéseként új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozása oldható meg, akár tízéves futamidővel, évi fix 3,5 százalék kamat mellett. A Széchenyi MAX termékek a Kavosz Zrt. által működtetett Széchenyi-kártya program részét képezik.

Borítóép: Illusztráció (Fotó: Zsedrovits Enikő)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.