Újraindulhat az ukrán gabonaexport

Úgy jön létre a megállapodás, hogy az ukránok és az oroszok nem egymással írják alá az egyezséget.

Magyar Nemzet
2022. 07. 22. 15:12
Hajdúböszörmény, 2018.június 26. A Hajdúböszörményi Béke Mezõgazdasági Kft- ben az árpa aratásával kezdõdött meg a gabonafélék betakarítása. A zeleméri határrészben egy 28 hektáros területen kezdték a munkát, ahol 6.5 tonna hektáronkénti termésátlag mutatkozik. A társaság a megtermett árpa 2/3 részét megtartja a saját állatállomány takarmányozására. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Guardian információi szerint elkészült a megállapodás az ukrán gabonaexport újraindításáról. Ukrajna, Törökország és António Guterres ENSZ-főtitkár már aláírta a dokumentumot, amelyet várhatóan az orosz fél is elfogad. 

Az egyezség értelmében a háború miatt megrekedt ukrán gabonaszállítmányok útnak indulhatnának a Fekete-tengeren át, és enyhítenék az orosz gabona- és műtrágyaszállításokra vonatkozó korlátozásokat. 

A VG.hu arról írt, hogy korábban Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója kiszivárogtatta, hogy Kijev nem hajlandó semmilyen egyezményt közvetlenül aláírni az oroszokkal, ez csak az ENSZ-en és Törökországon keresztül lenne megvalósítható. 

A felállás tehát a következő: Ukrajna aláírja a dokumentumot az ENSZ-szel és a törökökkel, majd Moszkva – formálisan – köt egy másik szerződést szintén az ENSZ-szel és a törökökkel – valószínűleg még az épület sem lesz ugyanaz, ahol ezeket aláírják.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.