Varga Mihály: Ma szavaz az Országgyűlés a jövő évi költségvetésről

A baloldal módosító javaslatai több ezer milliárd forinttal borították volna fel a költségvetés egyensúlyát.

Forrás: Facebook/Varga Mihály2022. 07. 19. 10:45
VARGA Mihály
Tiszafüred, 2022. július 7. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Tiszafüredi Halasnapok megnyitójával egybekötött Város napi díjátadó ünnepségen a tiszafüredi Hableány Hotel és Étterem Vigadótermében 2022. július 7-én. Varga Mihály kijelentette, hogy válságok között a cél továbbra is az országépítõ munka folytatása, a családok, a munkahelyek védelme, a települések támogatása és a gazdaság növekedési pályán tartása. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a költségvetés benyújtásakor is az a cél lebegett többek között a szemük előtt, hogy a háborús helyzet és árak ellenére is megmentsék a rezsicsökkentést.

Varga Mihály elárulta, hogy – amennyiben az Országgyűlés támogatja a törvényjavaslatot – több mint 1500 milliárd forinttal honvédelmi és rezsivédelmi alapokat állítanak fel és szinte minden területnek többletforrást juttatnak.

A családok támogatását 450 milliárd forinttal növelik, míg nyugellátásokra 730, oktatásra 200, az egészségügyre pedig 100 milliárd forinttal többet tudnak fordítani jövőre.

Hozzátette:

A baloldal módosító javaslatai több ezer milliárd forinttal borították volna fel a költségvetés egyensúlyát, csak az adóemelési javaslataik több mint 3200 milliárd forintnyi többletterhet jelentettek volna. Ezeket az Országgyűlés nem támogatta.

Borítókép: Varga Mihály (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.