A baloldal nyerészkedni akar az emberek nehézségein

Vajda Zoltán MSZP-s képviselő maga ismerte be, hogy csak jól „felb…szni" akarta a kata módosítása miatt tüntetők lelkét.

Bákonyi Ádám
2022. 07. 18. 15:11
FÜRJES Balázs
Budapest, 2022. június 7. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdi Antal a napirend előtti felszólalásában úgy értékelt: a kormány „beszántja” a katát, és azt a legkisebb vállalkozói réteget lehetetleníti el, amelynek az érdekérvényesítési képességei a leggyengébbek. Az LMP-s politikus szerint ugyanakkor a kata hibáit ki lehetett volna javítani, például meg lehetett volna emelni az adó mértékét, így hamarabb juthatott volna bevételhez a kormány. Ha pedig valóban a burkolt munkaviszony ellen akartak fellépni, szigoríthatták volna a kata feltételrendszerét – tette hozzá Csárdi, aki szerint a kormány ehelyett a jogállamisággal ellentétesen év közben módosította az adószabályokat. Megjegyezte: Szerbia megköszönte Magyarország segítségét, hogy gázt vásárolhat tőle, de ha ilyen nagy a baj, nem kellene eladni az ország stratégiai tartalékait.
Fürjes Balázs a válaszában hangsúlyozta: a mai gazdasági kihívások okozója egy tőlünk független körülmény, a háború, az elhibázott uniós szankciós politika pedig csak növeli a bajt.– Azok nem tartják vissza Putyint a háborútól, ellenben nagy károkat okoznak Európának és Magyarországnak is – jelentette ki az államtitkár. Hangsúlyozta: a baloldal most képmutató módon úgy tesz, mintha védené a katát és a rezsicsökkentést, noha azokat a kezdetek óta ellenezte.– Önök kormányon mindig csak adót emeltek, és a jövő évi költségvetéshez is 3200 milliárd forintnyi adóemelési javaslatot nyújtottak be – rótta fel. Fürjes Balázs emlékeztetett: egy hétvégén napvilágot látott videóban Vajda Zoltán MSZP-s képviselő maga ismerte be, hogy csak jól „felb…szni” akarta a kata módosítása miatt tüntetők lelkét. 

A baloldal csak egyet akar, felfordulást, ezért cinikusan sót szór azoknak az embereknek a sebébe, akiknek most kétségtelenül nehezebb. A baloldal nyerészkedni akar az emberek nehézségein, hogy csökkenthesse a kormány támogatottságát

– zárta a szavait Fürjes Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.