A hét közepétől igényelhetők a Széchenyi-kártya program Max hitelei

A konstrukció termékei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5–3,5 százalék nettó kamatszinten érhetők el.

Magyar Nemzet
2022. 08. 01. 8:30
null
fodrász Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Széchenyi-kártya program Max néven folytatódik a hazai kis- és középvállalati (kkv) szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló államilag támogatott hitelprogram. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a KAVOSZ Zrt. országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában – közölte a KAVOSZ. 

Annak érdekében, hogy a kkv-szektor továbbra is a legalacsonyabb kamatok mellett juthasson forráshoz, a kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. 

Ennek eredményeként az Széchenyi-kártya program Max hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5–3,5 százalék nettó kamatszinten, a program üzletszabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhetőek el – derül ki a közleményből. 

A hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Széchenyi-kártya program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. 

 

  • A Széchenyi-kártya Folyószámlahitel Max a napi működési költségek biztosításához igényelhető, a hitelösszeg maximum 250 millió forint. A maximális futamidő akár 3 év is lehet, a hitel nettó kamata évi fix 3,5 százalék.
  • A Széchenyi-kártya Folyószámlahitel Max keretében – annak többlettámogatott hitelrészeként – bevezetésre került a Széchenyi-energiakártya, amely az energiaválság által érintett vállalkozások által igényelhető egyéves futamidővel, és a normál folyószámla-hitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalékos nettó kamattal.
  • A Széchenyi Likviditási Hitel Max szabad felhasználású forgóeszközhitel a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzések finanszírozására használható, a Likviditási Hitel hitelkiváltásra is felhasználható. Az igényelhető hitelösszeg maximum  250 millió forint, a futamideje 3 év. A hitel nettó kamata évi fix 3,5 százalék.
  • A Széchenyi Beruházási Hitel Max szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is. A konstrukció keretében finanszírozható főbb hitelcélok az alábbiak: klasszikus beruházási célok (mint például új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzése), korábbi piaci árazású hitelek kiváltása, a feltételeknek megfelelő üzletrészvásárlás, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés. Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 400 millió forint. A hitel maximális futamideje tíz év, nettó kamata évi fix 1,5 százalék, illetve energiahatékonyság-javítást és technológiaváltást segítő hitelcélok esetén évi fix 0,5 százalék.
  • A Széchenyi Lízing Max pénzügyi lízingügyletek finanszírozására igényelhető, a konstrukcióban mindenféle új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések finanszírozására van lehetőség. A maximális futamidő tíz év. A konstrukció nettó kamata évi fix 3,5 százalék.

 

A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetőek el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.