Elhatárolódik a Mozdonyvezetők és Motorvonatvezetők Szakszervezete a sztrájktól

Úgy vélik, a szeptember ötödikére tervezett munkabeszüntetés kizárólag politikailag motivált.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 10:15
null
Budapest, 2021. november 4. A MÁV Csoport 431-es sorozatszámú elektromos meghajtású vasúti erõgépei (köznyelven „villanymozdonyai”) által vontatott szerelvények érkeznek a fõváros Nyugati pályaudvarára. Ellenkezõ irányba pedig elindul egy ugyancsak elektromos meghajtású mozdony által vontatott gyorsvonati szerelvény. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhatárolódik a Mozdonyvezetők és Motorvonatvezetők Szakszervezete attól a szeptember 5-re tervezett sztrájktól, amelyet a Mozdonyvezetők Szakszervezete augusztus végén jelentett be.

Szakszervezetünk nyíltan elhatárolódik minden olyan kezdeményezéstől, amely jelen gazdasági, energetikai válságban a vasút – mint alapvető és fenntartható közlekedési rendszer – működését sérti vagy veszélyezteti. Magunk részéről cél, hogy hozzájárulhassunk a jelenlegi gazdasági válság országra és emberekre nehezedő terheinek csökkentésében" – írják honlapjukon megjelent közleményükben.

 

Kifejtik: biztosak abban, hogy a szeptemberben tervezett munkabeszüntetés kizárólag politikailag motivált és nem szolgálja sem a vasúti dolgozók, sem az utasok, így pedig a magyar emberek boldogulását.

 

A szeptember 5-ére tervezett munkaleállás a Mozdonyvezetők Szakszervezete részéről kezdeményezett sztrájk, amihez értelemszerűen nem csatlakozik valamennyi mozdonyvezető, így nem tekinthető reprezentatívnak a vasúti dolgozók részéről – írják. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.