Valótlan állításokra reagált a Waberer’s

A Hvg.hu cikkében megjelentekkel ellentétben a társaság nem aktív a csomagszállítás szolgáltatási területen, és nem is nyert el ilyen jellegű feladatot a Magyar Posta Zrt.-től – közölte a Waberer’s.

Magyar Nemzet
2022. 08. 04. 13:35
null
Budapest, 2014. március 26. A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamiont adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlanságokat állított szerdai cikkében a Hvg.hu a Waberer’s és a Magyar Posta együttműködésével kapcsolatban – közölte lapunkkal a Waberer’s International Nyrt. A Hvg.hu-n megjelent cikkben az szerepel, hogy a Magyar Postánál a csomagszállítási feladatokat átveszi a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt., a pénzszállítás pedig a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez kerül.

A Waberer’s cégcsoport hosszú évek óta kereskedelmi kapcsolatban áll a Magyar Posta Zrt-vel, és ennek keretében 2010 óta átlátható tendereztetési folyamat eredményeként – más versenytársak mellett – kiválasztott alvállalkozója a Magyar Postának a gerinchálózat kiszolgálásában – jelezte a Waberer’s. 

A Waberer’s International Nyrt. és az általa irányított cégcsoporttagok a cikkben megjelentekkel ellentétben nem aktívak a csomagszállítás szolgáltatási területen, és nem is nyertek el ilyen jellegű feladatot a Magyar Posta Zrt-től. Ahogy a korábbi tőzsdei közleményünkben is megjelent, a Waberer’s International Nyrt. a Magyar Posta Zrt-vel szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról raktárlogisztikai, úgynevezett fullfilment szolgáltatási igények kielégítésére. A közös vállalat alapításához kapcsolódó jogi és üzleti modellezési munkák jelenleg is zajlanak 

– hangsúlyozzák.

„A Waberer’s Cégcsoport mint Európa egyik vezető logisztikai vállalata több ezer ügyfelét a szükséges szakértelemmel és a feladat ellátásához illeszkedő infrastruktúrával szolgálja ki magas színvonalon. A vállalat több évtizedes tapasztalattal rendelkezik raktárlogisztikai és ezen belül e-commerce szolgáltatások nyújtásában ügyfeleink megelégedésére. A létrehozandó közös vállalat úgy tudja hasznosítani a két vállalat egymást kiegészítő kompetenciáit, hogy a Magyar Posta Zrt., illetve a Waberer’s International Nyrt. a tulajdonosok számára is jelentős értéket teremt” – fogalmaznak a közleményben.

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Equity Zrt. 2022. július 1-jén jelentette be az MHB Optimum Zrt-vel kötött adásvételi szerződés létrejöttét és ennek révén – a szükséges engedélyek beszerzése feltételével – a Waberer’s International Nyrt-ben való közvetett 21 százalékos részesedésszerzését. Az említett tranzakció hatósági engedélyeztetése még nem zárult le. A Waberer’s stratégiai döntéseire és üzletmenetére az említett részvényesnek nincs befolyása, a cégcsoport irányításáért az igazgatóság és a menedzsment felel.

A Waberer’s megvizsgálja a cikkben megjelentekkel kapcsolatban a lehetséges jogi lépéseket

– zárul a vállalat közlése.

Borítókép: Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.