időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Hatalmas az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook
2022.09.27. 19:15 2022.09.27. 19:19
Hatalmas az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt + videó

– Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a tűzifaprogramban – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szerint.

Az Agrárminisztérium (AM) kiemelte, az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is. A főváros környékén, illetve az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés.

– Az állami erdőgazdaságok az igényeket folyamatosan rögzítik, és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki az Egererdő Erdészeti Zrt.-nél személyesen győződött meg arról, folyamatos a munka, annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa az igényelt tűzifát – írták a távirati iroda tudósítása szerint.

A tűzifaprogramot az energia-veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni.  De fontos, hogy emellett telefonon, vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, akik naponta több száz telefonhívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.

– Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést fel fognak dolgozni és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolni fognak az érdeklődésre – mondta a tárcavezető.

„Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. Azon dolgozunk, hogy átcsoportosítással a megnövekedett igényeket mindenhol, minél előbb és minél zökkenőmentesebben ki tudjuk elégíteni, amihez a türelmüket szeretnénk kérni” – írják a közleményben.

Az állami erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához − tájékoztatott az Agrárminisztérium.
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.