Többször csönget a postás ősszel a nyugdíjasoknál

Több jogcímen kapnak jelentős pluszpénzeket a nyugdíjasok.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 9:11
null
2021.11.12. Budapest Nyugdíjprémium. Postai kézbesítéssel is érkezik a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíj. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 240 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben. Mintegy másfél millióan, akik bankszámlára kérték az utalást, már november 11-én hozzájutnak járandóságukhoz – tájékoztatta Tállai András a távirati irodát. A Pénzügyminisztérium államtitkára jelezte, a pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak, így

most ősszel két jogcímen mintegy 2,5 millióan jutnak pluszösszeghez.

A kiegészítő emelés összege 217 milliárd forint. A kormány már az év elején öt százalékkal emelte a nyugdíjakat, de a háború, a szankciós energiaválság és az ezek nyomában járó infláció miatt a kormány évközi nyugdíjkorrekciót hajtott végre, amelynek révén júliustól – januárra visszamenőleg – további 3,9 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Novemberben mindezt 4,5 százalékos emelés követi. A kiegészítő nyugdíjemelést januárra visszamenőleg fizeti ki az államkincstár, és az érintettek a 13. havi nyugdíj és ellátás korrekcióját is megkapják. A kiegészítő emelés beépül az ellátás összegébe, így decemberben szintén már az emelt összegű nyugdíj vagy ellátás érkezik.

Tállai András arra is kitért, hogy

a gazdasági növekedésnek köszönhetően idén is jár nyugdíjprémium.

A jogosultaknak ezen a címen összesen 23,5 milliárd forintot fizet ki a kincstár. Akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja, az tízezer forintos nyugdíjprémiummal számolhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.