Szijjártó Péter: A magyaroknak semmilyen gázkorlátozásra nem kell számítaniuk + videó

A külgazdasági és külügyminiszter tárgyalt a Gazprom vezetőjével, aki elmondta, hogy az európai szállítás északi útvonalát a délire helyezik át, ami nagyon jó hír Magyarországnak – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner.hu2022. 10. 13. 7:00
SZIJJÁRTÓ Péter
Prága, 2022. október 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter érkezik az EU-tagállamok energiaügyekért felelõs minisztereinek informális tanácskozására Prágában 2022. október 12-én, a kétnapos ülés második napján. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijártó Péter Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatóval tárgyalt szerda este, erről a külügyminiszter egy rövid videó keretében számolt be. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: „Az Ukrajnában zajló háború, és az arra adott brüsszeli szankciók miatt minden idők legsúlyosabb energiaválsága alakult ki Európában”. Szijjártó elmondta, ez hosszú távú válság lesz.

Kijelentette, az oroszok úgy döntöttek, hogy az eddig használt északi szállítási útvonalak helyett a biztonságosan és kiszámíthatóan működő délire, a Török Áramlatra helyezik az Európába irányuló földgázszállítás útvonalát.

Ez látja el Magyarországot, ezáltal pedig még biztonságosabbá válik hazánk energiaellátása – fogalmazott a miniszter.

A Török Áramlat vezetés fenntartása, működtetése nem ütközik szankciós akadályokba sem, mert ezeket az oroszok gyártották.

A Gazprom vezetője megerősítette, hogy Magyarország hosszú távon is számíthat a gázszolgáltatásra a Török Áramlaton. Így a magyar lakosságnak, vállalkozásoknak nem kell korlátozásokra számítani, lesz elég földgáz – fogalmazott Szijjártó.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.