Varga Mihály: Erős az érdeklődés a magyar válságkezelési megoldások iránt

A befektetői bizalom erős, ezt az is mutatja, hogy az elmúlt napokban többszörös kereslet mellett fogytak a magyar államkötvények.

Magyar Nemzet
2022. 11. 25. 10:31
VARGA Mihály
Budapest, 2022. november 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán az Óbudai Don Bosco Oratórium és Közösségi Házban 2022. november 11-én. MTI/Kovács Attila Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos egyeztetésen vagyunk túl, 250 nemzetközi befektetővel tárgyaltunk a világ minden részéről – közölte Varga Mihály a közösségimédia-oldalára feltöltött videóban.

Elmondta: erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt. A befektetőket arról is tájékoztatták, hogy a magyar gazdaság jelenleg az ötödik az uniós növekedési rangsorban. 

Rekordszintű foglalkoztatás és alacsony munkanélküliség ad erős alapot a válsághelyzetben. Elsők között az adócsökkentési rangsorban, és hetedikek az adóversenyképességi listán. A költségvetési hiánycélt tartjuk 

– mondta. 

A befektetői bizalom erős, ezt az is mutatja, hogy az elmúlt napokban többszörös kereslet mellett fogytak a magyar államkötvények.

– Az a célunk, hogy mérsékeljük a szankciók káros hatásait, és Magyarország elkerülje a gazdasági visszaesést – hangsúlyozta a pénzügyminiszter. 

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.