Magyarország adósságot törlesztett elő + videó

Javult az államadósság futamideje, erősödött Magyarország pénzügyi stabilitása.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, MTI2023. 01. 12. 12:03
null
20200917 Budapest fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet Riport: Varga Mihály pénzügyminiszter. Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország 370 milliárd forintnyi adósságot törlesztett elő szerdán” – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban csütörtökön. Jelezte: „az ország a mostani veszélyes időkben is elég erős ahhoz, hogy nemcsak határidőben, hanem még a lejárat előtt törlessze adósságát”.

„Az Államadósság-kezelő Központ egymilliárd dollár értékben vásárolt vissza idén és jövőre lejáró dollárkötvényeket. A lépéssel javították az államadósság futamidejét, és erősítették Magyarország pénzügyi stabilitását” – mondta Varga Mihály.

A miniszter tájékoztatott arról, hogy tavaly a vártnál jobban, a GDP 73,5 százalékára csökkent az államadósság, és a tárcánál azzal számolnak, hogy idén tovább javulhat ez az arány.

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.