időjárás 28°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

A valaha látott legjobb márciusi adat a foglalkoztatásban

Magyar Nemzet
2023.03.29. 10:13 2023.03.29. 10:19
A valaha látott legjobb márciusi adat a foglalkoztatásban

A valaha volt legkedvezőbb márciusi adatot regisztrálta a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: eszerint 2023 márciusában 243 833 regisztrált álláskereső volt hazánkban. A regisztrált álláskeresők száma az eddigi legjobb, egy évvel ezelőtti szinthez képest is több mint hétezer fővel csökkent az év első három hónapjában, összességében még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők létszáma – idézi a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt.

A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatás elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik, a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz azért, hogy megvédje a családokat, a nyugdíjasokat és a teljes foglalkoztatottságot. Ki kell védeni a recessziót, meg kell őrizni és növelni kell a vállalkozások versenyképességét, le kell törni az inflációt. A kormány már húsz intézkedést hozott ennek érdekében. 

 

Ezek működnek, csökkenésnek indult az infláció, és tovább csökkent az álláskeresők létszáma 

 

– szögezi le a tárca közleménye.

Felidézik: 2010 óta több mint négyszázezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. A tavaly decemberben elindított, Vállalkozások munkaerő-támogatása és a Munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás nevű programokra már 12 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, mintegy 12 milliárd forint értékben. A programokban való részvétel érdemben segíti elő a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy kilencezren már sikeresen elhelyezkedtek – jegyzi meg a tárca.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.