Újabb béremelésekre számíthatnak a szakképzésben dolgozók

Az idei kétlépcsős bérfejlesztés után további emelésben részesülhetnek a szakképzésben oktatók; a most megjelent, pedagógusokat érintő törvényjavaslat garanciát jelenthet a dolgozók számára a következő évek béremelésére is.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium2023. 03. 06. 12:08
null
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint 2020 júliusában a kormány átlagosan 30 százalékkal emelte meg a szakképzésben dolgozók bérét, ezzel is ösztönözve a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek oktatói tevékenységét.

Idén januártól még tovább nőtt a szakképzésben oktatók illetménye, a köznevelési intézményekhez hasonlóan béremelésben részesültek – tették hozzá.

A tárca azt írta, hogy 

a társadalmi egyeztetésen lévő törvényjavaslat a jelentős mértékű pedagógusbér-emeléshez illeszti a szakképzésben oktatók bérének emelését is.

A tervezet azt is megfogalmazza, hogy a szakképzésben oktatók átlagbérét legalább azonos arányban kell növelni az elkövetkezendő években végbemenő pedagógusbér-emelés mértékével – olvasható a közleményben.

Az eddigi béremelések és a törvénytervezetbe épített garanciális rendelkezés a kormány elkötelezettségét mutatja a megfelelő felkészültségű, minőségi munkát végző oktatók anyagi megbecsülése mellett

 – fogalmaztak.

A KIM szerint a megújult szakképzési rendszer népszerűségét jelzi, hogy a 8. osztályt követően a technikumot választják a legtöbben, és a jelentkezők száma is folyamatosan emelkedik.

A további erősödéshez nélkülözhetetlenek a megbecsült, szakmájukat szerető oktatók – írták.

 Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.