időjárás 20°C Magdolna 2023. május 29.
logo

A magyar kóla gyorsan tarolhat Görögországban is

Magyar Nemzet
Forrás: VG
2023.04.01. 06:15
A magyar kóla gyorsan tarolhat Görögországban is

Úgy tűnik, nem volt rossz ötlet, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. befektessen Magyarországon nagyjából 130 milliárd forint értékben,  ugyanis 

tavaly összesen 568 millió liter terméket értékesített Dunaharasztiban és Zalaszentgróton lévő gyáraiból.

Magyarország legnagyobb üdítőital-ipari vállalata a világ 17 országába exportál, így Görögországba és a Baltikumba is, ugyanis a cég feltett szándéka, hogy ne csak a hazai piacot lássa el, hanem az egész közép-európai régió vezető italgyártó vállalata legyen – számolt be a Világgazdaság arról az eseményről, amelyen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a cég vezetőivel tárgyalt a vállalat jövőbeli terveiről.

Ebben részletezik a vállalat hazai helyzetét és azt is, hogy tavaly komoly rekord dőlt meg a termelésben, ugyanis a két üzemben a cég termékeiből összesen 568 millió litert értékesített Magyarországon és az exportországokban.

Az exportról szólva úgy tűnik, hogy a kivitel a továbbiakban fajsúlyosabb szerepet kaphat, így nemcsak a környező országokba, hanem

például Görögországba, Szerbiába vagy akár a Baltikumba is juthat az itt előállított termékekből.

Leszögezték azonban, hogy elsődleges szempont a hazai piac kielégítése, csak ezt követően jöhet szóba a külföldi terjeszkedés, amelyhez folyamatos fejlesztésekre van szükség, így már tervezik a logisztikai és gyártási kapacitások bővítését, és a céljuk nem kisebb, mint hogy a vállalatcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisává válhasson a hazai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.