Hernádi Zsolt: Nem történt semmilyen megvesztegetés

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója az RTL horvát kereskedelmi televíziónak adott exkluzív interjújában pénteken este megismételte, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el a Mol-INA ügyben. Hozzátette: „a nemzetközi választott bíróságok − beleértve a Horvátország által delegált bírókat is − egyhangú döntéssel mondták azt, hogy itt nem történt semmilyen megvesztegetés”. Hernádi Zsolt kilenc év után adott interjút a horvát RTL-nek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 21. 22:34
HERNÁDI Zsolt
Budapest, 2022. december 8. Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója beszédet mond a vállalat új székháza, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campus megnyitóján Budapesten, 2022. december 8-án. A 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületû épületben 2500 ember fog dolgozni. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvát alkotmánybíróság legutóbbi döntéséről, amelyben elutasították alkotmányjogi panaszát, Hernádi Zsolt elmondta: maga is a sajtóból értesült róla, de ezt a tényt a horvátországi jogi eljárások elmúlt 12 éves menetének tükrében nem tartja meglepőnek.

Ezzel együtt ez csak annak a folytatása, ami eddig is történt ebben az egész ügyben. Mindez nemcsak nekem érthetetlen, hanem igazából mindenkinek, aki nemzetközi szinten foglalkozott ezzel

− mondta.

Az ellene zajló eljárásokkal, és a Horvátország által kiadott nemzetközi elfogatóparanccsal kapcsolatban Hernádi Zsolt hangsúlyozta:

méltatlan, hogy ez megtörténhetett, tekintettel arra, hogy hitelt érdemlő bizonyítékokat az eljárás semmilyen szakaszában nem mutattak be.

Utalt arra is, hogy a nemzetközi választott bíróságok nemcsak a horvátországi vádakat és eljárást, hanem az ügy horvát koronatanúját, Robert Jezicet is minősítették. Az elnök-vezérigazgató szerint „nincs olyan bíróság, amelyik Robert Jezicet megbízható tanúnak tudja minősíteni. Ennek alapján viszont, hogyha nem megbízható tanú, mindaz, amit elmondott, az abban a formában nem igazolható”.

Hernádi Zsolt az interjúban kitért arra is, hogy a MOL 2009-ben a csőd széléről mentette meg a horvát energiavállalatot. Amely mára egy kiválóan működő vállalat, amelyre mindannyiunknak büszkének kellene lenni − húzta alá.

Ha nem vesszük át az INA irányítását, akkor az INA-t felszámolják és darabokra szedik

− fogalmazott a MOL-csoport vezetője, és arra is rámutatott, hogy az elmúlt közel 15 évben 3,8 milliárd eurónyi befektetés történt az INA-ban, és nincs még egy olyan horvát vállalat szerinte, amelyről ugyanez elmondható.

Hernádi Zsolt úgy értékelte: az INA és a MOL viszonyában szó sincs horvát-magyar ellentétekről, hiszen a MOL-csoport egy nemzetközi vállalat, ahol számos nemzetiség dolgozik, az INA pedig nagyon fontos szerepet tölt be az életében.

Jelezte: továbbra sem szeretnénk eladni az INA-t, mert az INA szerves része a MOL-csoportnak, együtt vagyunk jók. Ez egy szép, európai sikersztori.

Az elnök-vezérigazgató kitért az elmúlt évek hatékonyságjavító intézkedéseire is.

Úgy vélte: rengeteg megtakarítást értek el abból, hogy hatékonyabban kezdték el működtetni a céget.

Soha nem tudták azt mondani, hogy rosszabb lett az INA, mert sokkal jobb lett. Ugyanazt a termelési értéket hatékonyabban állítja elő

− mutatott rá végezetül Hernádi Zsolt, aki szerint az INA már ma is Közép-Európa egyik legmeghatározóbb energiavállalata, és a MOL-nak továbbra is az az érdeke, hogy egy jól működő vállalat legyen.

Borítókép: Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója beszédet mond a vállalat új székháza, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campus megnyitóján Budapesten, 2022. december 8-án. A 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.