időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Már az osztálytermekben kísért a mesterséges intelligencia

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News
2023.04.14. 14:54 2023.04.14. 15:16
Már az osztálytermekben kísért a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia technológiák, köztük a ChatGPT és a Google Bard közelmúltbeli fejlődése az amerikai iskolákban plágiummal kapcsolatos aggodalmakat váltott ki, ugyanis a diákok már használják vizsgákhoz, esszékhez, dolgozatokhoz – közölte a Fox News.

A pedagógusok attól tartanak, hogy a diákok a kutatáson túl arra is használhatják a chatbotokat, hogy azok hozzásegítsék őket a leggyorsabb és legpontosabb információkhoz, tehát kipárnázzák az utat a puskázáshoz. 

A Fox Newsnak nyilatkozó főiskolai hallgatók többsége elmondta, hogy tudott vagy hallott már arról, hogy diáktársai ChatGPT-t használnak az órai feladatokhoz.

Riley, egy közgazdaságtan szakos hallgató szerint volt már ilyen eset, és Piper, egy STEM szakos hallgató is megerősítette:

„Határozottan hallottam néhány emberről, akik már használják” – utalt a ChatGPT iskolai használatára a fiú. 

Themis, a szervezetek emberi dimenziói szakos hallgató elmondta, hogy hallott már olyanokról, akik a közösségi médián keresztül használták a mesterséges intelligenciát az órai feladatokhoz.

Edward McFowland III, a Harvard Business School adjunktusa nemrégiben összehasonlítást végzett a generatív mesterséges intelligencia technológiák, például a ChatGPT és más, már bevált oktatási eszközök között. A Fox Newsnak februárban azt mondta, hogy a generatív AI a számológépekhez hasonló előnyökkel jár, ugyanakkor a Wikipédiához hasonló hátrányokkal rendelkezik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.