Új vezérigazgató érkezik Ferihegyre

Május 1-jétől Kam Jandu veszi át a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját a Kanadába távozó Chris Dinsdale-től – tájékoztatta az MTI-t a Budapest Airport.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 20. 10:39
Ferihegyi repülőtér Budapest airport 2 terminál utazás légi közlekedés idegenforgalom utas repülés 2021 07 15 Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kam Jandu 2009-ben csatlakozott a vállalathoz. Az elmúlt tizennégy évben – egyéves megszakítással – szaktudásával folyamatosan támogatta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlődését – méltatták az új vezérigazgatót.

A szakember kezdetben légiközlekedési igazgatóként, 2013-tól kereskedelmi igazgatóként, 2022 végétől kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként vett részt a vállalat stratégiai célkitűzéseinek megvalósításában.

A Budapest Airport március elején jelentette be, hogy Chris Dinsdale július végén távozik a vállalat éléről, mivel elnök-vezérigazgatói pozícióra kérték fel a Calgary Airport Authority vállalatnál, amely két repülőteret, köztük a Calgary Nemzetközi Repülőteret üzemelteti Kanadában. 

Az igazgatóság mérlegelése és a részvényesek jóváhagyása után a Budapest Airport vezérigazgatói tisztségét május 1-jétől Kam Jandu jelenlegi kereskedelmi vezérigazgató-helyettes veszi át.

A Budapest Airport Zrt. tavaly októberi tájékoztatása szerint a vállalat a 2021-es pénzügyi évet 143 millió euró nettó árbevétel mellett 87,6 millió euró veszteséggel zárta, a bevétel 25 millió euróval volt több az előző évinél, a veszteség pedig 22 millió euróval kevesebb.

A Budapest Airport részvényeinek 55,44 százaléka az AviAlliance, 23,33 százaléka a Malton, 21,23 százaléka a Caisse de dépot et placement du Québec tulajdonában van.

Borítókép: a Ferihegyi repülőtér (Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.