Így borítaná fel a baloldal a jövő évi költségvetést + videó

A baloldali javaslatok a vállalkozásokat sújtanák legerősebben, a büdzsé tartalékát pedig nyolcszor költenék el.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 10:39
VARGA Mihály
Benyújtották a 2024-es költségvetést a parlamentnek Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Beérkeztek a baloldali pártok módosító javaslatai a jövő évi költségvetéshez. Összesen 6528 milliárd forinttal borítanák fel a költségvetést, ebből közel 3200 milliárd forint adóemelést jelentene – ismertette közösségi oldalára feltöltött videós bejegyzésében Varga Mihály. 

A pénzügyminiszter jelezte, hogy javaslataik a vállalkozásokat sújtanák legerősebben: a társasági adót például kilencről huszonöt százalékra emelnék, amely több ezermilliárd forintos terhet jelentene a cégeknek. 

– Bár a legtöbb módosító javaslatban még csak forrást sem jelölnek meg azok finanszírozására, a költségvetés kétszázmilliárd forintos tartalékát nyolcszor költenék el. A költségvetési hiányt ezzel 2,9 százalékról tíz százalék fölé növelnék – emelte ki a tárcavezető. 

Varga Mihály megerősítette, hogy a jövő évi költségvetés a védelem költségvetése: háborús időszakban is garantálja az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést

– A költségvetés lehetővé teszi, hogy tovább csökkentsük a költségvetés hiányát és az államadósságot. A megalapozatlan, átgondolatlan, pusztán mindenre több pénzt költeni akaró javaslatok veszélyeztetik az eddig elért eredményeket. Ezért a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni – tette hozzá a miniszter.

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.