A Huawei pekingi központjába látogatott Nagy Márton

A téma az ipar digitális átalakulása volt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 13:43
NAGY Márton
Budapest, 2023. június 1. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Huawei „Tech4Value - ICT Day”, azaz Technológia az értékért elnevezésû konferenciáján és technológiai kiállításán a II. kerületi Haris Parkban 2023. június 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai útja során Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium delegációja a Huawei pekingi bemutatóközpontjába látogatott, ahol Zhang Hengannal, a Huawei értékesítésfinanszírozási részlegének elnökével folytatott megbeszélést. A tárgyaláson részt vett Weihie Gao, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, Jason Xie, a Huawei Magyarország igazgatója és Fanyu Shi, a Huawei pekingi ügyfélfogadási vezetője is. A látogatás központi témája az ipar digitális átalakulása volt, amely kitörési pont szerte a világban.

A miniszter kifejtette, hogy a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja hazánkban, a versenyképes gazdaság fenntartásához azonban kettős transzformációra van szükség: a vállalkozásoknak „zölddé” és „digitalizálttá” kell válniuk, Magyarországot pedig fejlesztési központtá kell tenni. 

Ehhez szükséges az ipari innováció és a K+F tevékenység fokozása, és el kell érni, hogy hazánk 2030-ra a legjobban teljesítő tíz uniós ország egyike legyen a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve.

Ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, csúcstechnológiát képviselő szövetségesek, mint a kormány stratégiai partnere, a Huawei, ami 2000 családnak biztosít megélhetést hazánkban. A miniszter hozzátette, hogy a cég teljesítménye példaértékű: több mint 170 országban van jelen, 3 milliárd embert szolgál ki, és munkavállalóinak több mint fele a kutatás-fejlesztésben dolgozik.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Huawei Tech4Value – ICT Day, azaz Technológia az értékért elnevezésű konferenciáján és technológiai kiállításán a Haris Parkban 2023. június 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.