időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo

Megindult a boltok versenyfutása az iskolásokért

Magyar Nemzet
2023.07.28. 10:50 2023.07.28. 10:59
Megindult a boltok versenyfutása az iskolásokért

Bár még bő egy hónap van hátra az iskolakezdésig, a kiskereskedelmi láncok közül több hetek óta árulja a tanszereket – ennek pedig az az egyszerű oka, hogy a boltok úgy látják, már most is van igény a termékekre. Az igazi harc ezekben a napokban indul a vásárlókért – írta a Világgazdaság.

„Hasonlóan a korábbi évekhez, az idén is július második felében kezdtük a tanszerek értékesítését minden üzletünkben. Mi azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink már májustól keresik az iskolakezdéshez kötődő termékeket, például iskolatáskát, de természetesen a legnagyobb forgalomra augusztus végén számítunk” – írta az Auchan, amelynél a legkeresettebb termékek az iskolatáska mellett a füzetek, a papíráruk, az írószerek és az iskolaszerek.

A napokban a Lidlnél is megjelent az iskolakezdési katalógus, július 27-től pedig csaknem 200, az oktatáshoz kapcsolódó termék érhető el a boltokban. Többhöz – például a színes ceruzákhoz, a temperákhoz, a vonalzókhoz, a festékekhez, az író- és rajzlapokhoz, a gyűrűs mappákhoz, a körzőszettekhez – a tavalyival megegyező áron lehet hozzájutni.

– Tapasztalataink alapján a vásárlók leginkább a különféle írószereket, a széles füzetválasztékot, a tolltartókat és a csomagolástechnikai eszközöket keresik, de a szintén népszerű ergonomikus iskolatáskák, hátizsákok, uzsonnásdobozok, kulacsok, LCD-írótábla és több könyv is kikerül áruházaink polcaira – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Keddtől a Tesco is megkezdte a Velünk jól indul a suli kampányát, 16 oldalas akciós újságban kínálja termékeit, a megszokott eszközökön túl ruházati cikkeket és pillangós ágyneműhuzatot is hirdetve, bár azt nehéz elképzelni, hogy az utóbbinak mi köze az iskolakezdéshez.

A teljes cikk itt olvasható:

 https://www.vg.hu/kiskereskedelem/2023/07/megkezdodott-a-boltok-harca-az-iskolasokert-szeptemberig-nincs-megallas

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.