időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Idén rekordokat dönt a turizmus Magyarországon

Magyar Nemzet
2023.08.02. 18:11 2023.08.02. 18:25
Idén rekordokat dönt a turizmus Magyarországon

– Idén rekordokat dönt a turizmus mindenhol Magyarországon, a legfrissebb országos adatok az eddigi legjobb évet, 2019-et közelítik vagy verik meg – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Tarcalon. Gulyás Gergely a Tokaj-Zemplén térségfejlesztési program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán hangsúlyozta: az ágazatban még mindig hihetetlen lehetőségek vannak, van olyan, kellően még fel nem fedezett országrész, amelynek települései megérdemlik a figyelmet és számot tarthatnak a turisták érdeklődésére.

– A kormány elkötelezett a térségben megvalósított vagy a megvalósításra váró helyi tervek és fejlesztések támogatása iránt, Tokaj-Hegyalja pedig, mint az ország egyik legszebb tájegysége, az ennek megfelelő elismertséget a következő években a turizmus területen is ki fogja vívni – hangoztatta a miniszter a távirati iroda tudósítása szerint. Gulyás Gergely jelezte: a dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért. Az itt elindult fejlesztések jó bizonyítják, hogy gyorsan fejlődik a tokaji térség, ezzel együtt az ország egésze.

A Tokaj-Zemplén térségfejlesztési program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút Tarcal határában az átadás napján, 2023. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Vajda János

A csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az infrastrukturális fejlesztések, az út- és kerékpárút-építések mellett az elmúlt években sokat bővültek és fejlődtek Tokaj-Hegyalja szálláshelyei és ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is. Négy- és ötcsillagos szállodák épültek, emellett folyamatos a szolgáltatások és a látnivalók fejlesztése és bővítése, Mádon például látogatóközpont, míg Tarcalon szüretelőház épült és folyamatban van a borutca kialakítása.

 

 – Tokaj főutcája nyolcszáz méter hosszan fog megújulni, emellett számos, ehhez hasonló terve van még a települések vezetőinek, valamint az itt élő embereknek – fűzte hozzá Koncz Zsófia.

– Ez a dűlőútfejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér – méltatta a beruházást Butta László, Tarcal független polgármestere. Megjegyezte, Tarcalnak eddig egy kilométernyi szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a programon belül pedig jelenleg három és fél kilométer úttal gazdagodott a település. Mint elmondta, a tervek szerint a pénzügyi keret maradványösszegéből további egy kilométernyi szilárd burkolatú út fog megépülni a Tokaji-hegyen lévő adótoronyig.
 

Borítókép: Visegrád növelte legnagyobb mértékben a nyári vendégforgalmát (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.