A magyarok kapják Európa legolcsóbb háztartási energiáját

A rezsicsökkentésnek köszönhetően mi, magyarok kapjuk Európa legolcsóbb háztartási energiáját – írta közösségi oldalán Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos az Erőművek Éjszakája energiaipari rendezvény kapcsán.

2023. 10. 27. 23:05
rezsicsökkentés Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus közölte: Brüsszel és a baloldal ezt akarja immár tíz éve, de egyre erőszakosabban megszüntetni. Azt követelik, hogy a kormány piaci árakat alkalmazzon a családok áram- és gázszámláiban, és szüntesse meg az őket védő egyetemes szolgáltatás keretében megszabott hatósági árat.

Gyurcsányék azt hazudják az embereknek, hogy a piaci árak alkalmazásával jobban járnának. Ha ez igaz lenne, akkor ők és a családjuk miért nem lép ki a rezsicsökkentés alól, miért nem választják a piaci szolgáltatást?

– tette fel a kérdést. Rámutatott: a hiteltelen baloldal ugyanúgy, mint kormányzásuk idején, Brüsszel és a nagy, nyugati tulajdonú energiaszolgáltatók érdekeit képviseli, és ismét kizsebelnének, sárgacsekk-adósságba hajszolnának bennünket.

Mi ezt nem engedjük, megvédjük a magyar családokat! Marad a rezsicsökkentés, maradnak a legalacsonyabb európai energiaárak!

– hangsúlyozta Németh Szilárd a bejegyzésében.

 

Erőművek Éjszakája

Október 27-én pénteken, 14 és 22 óra között várja az érdeklődőket az Erőművek Éjszakája – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

Országosan közel hetven helyszínen nyitják ki kapuikat az erőművek és fűtőművek, hogy betekintést adjanak az energiatermelés kulisszatitkaiba. 

Szakértő idegenvezetések, különleges berendezések, környezetkímélő energiatermelés és tudatos fogyasztás olyan helyszíneken, ahová máskor tilos a belépés.

Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól – közölte a kormányszóvivő.

Borítókép: Németh Szilárd bejegyzése (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.