Megelégelték a dugókat, összefogtak a fővárosi vállalkozók

Üzenet a fővárosi vezetésnek: nem akadályozni kell a gépjárműforgalom növekedését, hanem megoldani a helyzetet!

2023. 12. 12. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A főváros közlekedésszervezési gyakorlata a gazdasági növekedés gátjává vált. A Budapest mobilitás terv egyoldalúan bünteti a gépjárműforgalmat, ezért arra kérjük a Fővárosi Önkormányzatot, hogy függessze fel – hangzott el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett eseményen. Ennek előzménye, hogy szeptember 12-én a BKIK mellett a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi Iparkamara kiadott egy állásfoglalást annak érdekében, hogy érdemi párbeszéd alakuljon ki a fővárosi közlekedést irányítók és a gazdasági szereplők között. Ám az aláírók azóta sem kaptak választ felvetéseikre – írta a Világgazdaság.

Az állásfoglalás kiadását követően a csatlakozásáról értesítette a kezdeményezőket további hat szervezet, amelyekkel együtt az aláírók négyszázezer vállalkozást képviselnek Budapesten és a fővárosi agglomerációban. A következő szervezetek csatlakoztak:

– Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)
– Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapest és Pest Vármegyei Regionális Szervezet (VOSZ)
– Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz)
– Kereskedők  és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ),
– Magyar Mérnöki Kamara
– Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary)

Folyamatosak a dugók, ellehetetlenült az áruszállítás, a munkahelyre történő utazás indokolatlanul hosszú időt vesz igénybe, ezáltal a szolgáltatások ára is emelkedni fog – figyelmeztettek. Nagy Elek, a BKIK elnöke szerint az aláírók képviselik azokat a vállalkozásokat, amelyek idén összesen 271 milliárd forintot fizettek be Budapest kasszájába, ezért azt kérik, hogy az ő működésüket ne akadályozza a főváros, ugyanis ennek a város lakói fogják meginni a levét. A szervezet vezetője hat pontban szólította fel Budapest vezetését a cselekvésre. 

A szervezetek a többi között azt kérik, hogy a főváros függessze fel a Budapest mobilitás terv 2030 gépjárműforgalmat egyoldalúan korlátozó módosításának véglegesítését.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/12/peldatlan-osszefogas-a-fovarosi-vallalkozok-koreben-eleguk-lett-a-dugokbol-ezzel-a-keressel-fordultak-karacsonyhoz

Borítókép: Dugó az Üllői úton (Fotó: Mirkó István)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.