Munkahelyi generációváltást elősegítő program indul

Lehet pályázni bérkiegészítésre és támogatásra a program keretében.

2023. 12. 19. 9:26
CZOMBA Sándor
Veszprém, 2023. június 15. Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkára beszédet mond a Joint Venture Szövetség gazdaságélénkítõ programsorozata, a Country Ride elsõ állomásán Veszprémben 2023. június 15-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A generációk közötti tudásátadás és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedésének elősegítése érdekében foglalkoztatási program indul januártól mintegy 2,6 milliárd forintos forrásból. A teljesen újszerű program munkakörmegosztás keretében segíti a munkatapasztalat átadását a nyugdíj előtt álló, tapasztalt dolgozók és a pályakezdő fiatalok között, amivel tovább növekedhet a foglalkoztatás Magyarországon – írta közleményben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, a vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerőpótlása is gördülékenyebb lesz.
A program maximum egy évig biztosít támogatást a sikeresen pályázó vállalkozásoknak. A tapasztalt, mentorálást vállaló munkavállaló bérköltségéhez havi 150 ezer forint, míg a pályakezdő munkavállaló 6 órás foglalkoztatásához legfeljebb a garantált bérminimum 75 százaléka, azaz 244 500 forint támogatás vehető igénybe.
A támogatással több száz pályakezdő álláskereső állhat munkába és szerezhet rövid időn belül olyan tapasztalatot, amivel megállhatja a helyét a munkaerőpiacon. A program részleteiről január első felében a lebonyolító OFA Nonprofit Kft. a weboldalán nyújt részletes tájékoztatást.

Borítókép: Czomba Sándor (Fotó: Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.