Erre érdemes figyelni, a kampány 3,3 millió háztartást érint

Március 1-jén megnyílnak a biztosítási csatornák az ingyenes lakásbiztosítás-váltásra.

2024. 02. 07. 20:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A márciusi lakásbiztosítási kampány 3,3 millió háztartás egyik legfontosabb vagyontárgyát érinti – hangsúlyozta Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa szerdán az M1 Ma este című műsorában. Felidézte, hogy mintegy egy évvel ezelőtt született meg az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy márciusban a fogyasztó ingyen, pluszköltségek nélkül lecserélheti a meglévő lakásbiztosítási szerződését számára kedvezőbbre.

Kovács Zsolt a távirati iroda ismertetése szerint kifejtette: márciusban mindenki, aki lakásbiztosítással rendelkezik, áttekintheti meglévő szerződését, hogy megtalálja a számára leginkább megfelelőt. Szerinte a biztosító társaságok közötti versenynek több hatása is lehet, olyan új szolgáltatási elemek is épülhetnek a biztosításokba, amelyek a korábbiban nem voltak, például a napelemek köre.

– A fogyasztóknak érdemes figyelniük az újjáépítési költségre, valamint arra, hogy a háztartás fejlesztésével megnövekedett értékeket fedezi-e a biztosítás – tanácsolta a miniszteri biztos. Arra számítanak, hogy a márciusi kampány révén modernebb, aktuálisabb lakásbiztosítási szerződések jönnek létre, a verseny olcsóbb díjakat eredményezhet, és a  szolgáltatási színvonal emelkedését hozhatja, valamint növeli a biztosítási tudatosságot.

Hozzátette, a biztosítóknak február 15-éig kell értesíteni az ügyfeleket a lehetőségről, majd két hétig lehet gondolkodni. Március 1-jén pedig megnyílnak a biztosítási csatornák az ingyenes lakásbiztosítás-váltásra.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.