Varga Mihály: Brüsszel rátelepedett az európai gazdaságokra + videó

Szokatlan brüsszeli helyszínről jelentkezett be a magyar pénzügyminiszter.

2024. 02. 24. 14:10
null
Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Forrás: Facebook/Varga Mihály)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szokatlan helyszínen, egy futballstadionban tartotta a belga elnökség a pénzügyminiszterek tanácsának, az Ecofinnek az informális ülését. De talán adja is magát a futballpálya, a verseny az Európai Unió gazdasági versenyképességéhez – jelentkzett be szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban Varga Mihály. 

A pénzügyminiszter elmondta: az egyik fő téma az európai versenyképesség kihívásai voltak. Az elmúlt húsz évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai országok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, sajnos Európa rovására. 

Sok ok mellett az egyik legfontosabb oka ennek a túlszabályozottság Európában, a bürokrácia. Brüsszel rátelepedett az európai gazdaságokra, a túlszabályozottság miatt innovációban, tőkepiacokban egyre inkább lemaradunk, ami gazdasági lemaradással jár – fogalmazott. 

Változásra van tehát szükség, júniusban erre nyílik lehetőség, az európai parlamenti választások megadják annak a lehetőségét, hogy a változások Brüsszelben is megkezdődjenek

– zárta bejelentkezését a pénzügyi tárca vezetője. 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Forrás: Facebook/Varga Mihály)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.