Ismét megnyílt a kassza, uniós pénzek érkeztek hazánkba

Ezzel az eredménnyel a keretlehívásban Magyarország megelőzi a tagországok többségét.

2024. 03. 08. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb harmincmilliárd forintnyi, korábban blokkolt uniós forrás érkezett Magyarországra” – írta a közösségi oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter a részletekről azt írta, hogy ezúttal 75,2 millió euró előfinanszírozás érkezett a zöld- és digitális átállást célzó beruházásainkhoz. Ezeket a pénzeket a Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) keretében használják fel.

„A mai utalással a 2021–2027-es kohéziós keretekből lehívott forrásaink összege már 1,22 milliárd euróra emelkedett. Ezzel az eredménnyel a keretlehívás tekintetében Magyarország megelőzi a tagországok többségét, a 11. helyen van. December vége óta már több mint 550 milliárd forintot kapott meg hazánk a neki járó, korábban blokkolt forrásokból” – tette hozzá a miniszter.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.