Hamarabb lehet kész a Budapest–Belgrád vasútvonal

Minden eddiginél korábbi dátum látott napvilágot.

2024. 04. 02. 11:38
Munka a Budapest–Belgrád projekt Soroksár–Kelebia szakaszán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, minden eddiginél korábbi dátum látott napvilágot a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakaszának befejezéséről. Ahogy legutóbb is, a friss időpont forrása ezúttal is a szerb elnök. Alekszandar Vucsics még február végén adott interjút a kínai China Global Television Network (CGTN) műsorszolgáltatónak – ismertette a Világgazdaság.

Az elnök jelezte: Szerbia három legnagyobb exportpartnere mind kínai cég, ráadásul az infrastruktúra-fejlesztésekben ugyancsak kiemelt szerepet játszanak a kínai vállalkozások. Ezt megelőzően, ezen a ponton tért ki a Budapest–Belgrád vasútvonalra. 

Megerősítette ugyanis, hogy Szerbia 2024 végére elkészül a több mint 180 kilométeres Belgrád–Szabadka vasútvonal építésével, majd úgy fogalmazott, hogy „bízunk benne, hogy magyar barátaink 2025 végéig vagy 2026. február–márciusára végeznek a magyar oldalon, így össze tudjuk kapcsolni Belgrádot Budapesttel és Béccsel”. 

Az ismertetett dátum azért is nagy jelentőségű, mert eddig jó fél évvel későbbi időpontról lehetett tudni. A szerb elnök még tavaly októberben nyilatkozott arról, hogy a magyar szakasz legkésőbb 2026 nyarára készülhet el. Ezek szerint az azóta eltelt fél év alatt olyan jó ütemben haladhattak a munkálatok, hogy most már a 2025 végi átadást sem zárja ki.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/04/budapestbelgrad-vasutvonal-csoda-tortent-fel-evvel-korabban-befejezodhet-az-epites

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.