Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kígyózó sorok a budapesti Primark előtt + videó

Valaki már azt is jelezte, hogy „ha kell, akár verekszik is”.

2024. 05. 28. 11:09
Illusztráció Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első magyarországi Primark-üzlet május 28-án, kedden, reggel 10 órakor nyílt meg, de már javában sorban álltak a vásárlók a bolt előtt. A fast fashion cég budapesti boltjának hivatalos megnyitója alkalmából az üzlet dolgozói zenére zászlókat lengetnek, a helyszínen készült videók alapján inkább már egy fesztiválra hasonlít a Primark-üzlet debütálása – tudósított az eseményről a Világgazdaság.

„Kíváncsi vagyok az üzletre, vártam már nagyon, na de könyörgöm, már itt öli egymást a nagyérdemű egy részere (...)” – fogalmazott az egyik résztvevő egy nyilvános Facebook-csoportban. 

„Tolongás maximum az üzleten kívül várható. Biztonságtechnikai okokból bent korlátozva lesz a vásárlók létszáma” – írta meg az egyik érdeklődő. A kommentfolyamban volt egy olyan ironikus bejegyzés is, amelyben valaki azt írta, hogy „ha kell, akár verekszik is”.

A 3100 négyzetméteres Primark-üzlet az Arena Mall bevásárlóközpontban nyílt, a piacra lépéssel 180 új munkahely jött létre. Az 1969-ben Írországban indult Primarknak már több mint 440 üzlete van a világ 17 országában, és mintegy nyolcvanezer dolgozót foglalkoztatnak. Terveik szerint 2026 végére 530-ra nő majd boltjaik száma. A vállalat a régió öt országában, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában összesen 12 üzletet működtet, a 13. a kedden megnyílt budapesti bolt. A női, férfi és gyermekruhák, cipők mellett a többi között szépségápolási termékeket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket is forgalmaznak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.