Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Új kézbe kerül és megújul az ikonikus budai hotel

A Körszálló jelenleg kollégiumként és dolgozói szálláshelyként működik.

2024. 05. 31. 15:48
Korszallo kulso-7
A Hotel Budapest, ismertebb nevén Körszálló Budán Fotó: Kállai Márton/Szabad Föld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodást kötött a Hotel Budapest – ismertebb nevén Körszálló – megvásárlásáról a Market Asset Management Zrt. a Danubius Hotels Zrt.-vel – közölte a szállodalánc az MTI-vel pénteken.

Körszálló-jpKšrsz‡ll—
Fot—: Malatinszky N—ra
2002.12.21.g
A Körszállót 1967-ben adták át
Fotó: Mediaworks archív

Közleményükben ismertetik: a Hotel Budapest pandémia alatti, 15 hónapig tartó üzemszünete után, 2021 szeptemberétől bérbe adták a szállodát. A bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti a hotelt. A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti. A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti.

A vételárat a felek nem közölték. Jelezték viszont, hogy az 1967-ben átadott szálloda teljes körű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.  

Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója a közleményben úgy tájékoztatott: fő fókuszuk az általuk működtetett szállodák megújítása és fejlesztése. Szállodáik korszerűsítésére 2023-ban ötmilliárd forintot, az idén pedig ennek közel a kétszeresét fordítják a terveik szerint – közölte.

Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat célja magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épülete esetében is magas hozzáadott értékű beruházást terveznek, amelynek részletei még kidolgozás alatt állnak.

A Danubius Hotels tulajdonosa az angol CP Holdings Ltd., amelynek szállodaipari érdekeltsége Európa hat országában van jelen. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness-szállodák az Ensana márkák köré szerveződnek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.