Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újabb kedvező hitelminősítői döntés született

Két osztályzattal magasabbra sorolják Magyarországot, mint az elmúlt évtized elején.

2024. 06. 08. 8:08
Illusztráció Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Moody's múlt pénteki pozitív jelentése után a berlini Scope Ratings is befektetésre ajánlja hazánkat stabil kilátás mellett – tudatta Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Jelezte: a hitelminősítő az idén 2,4 százalékos, jövőre 3,3 százalékos gazdasági növekedéssel és csökkenő államadóssággal számol Magyarországon; elismerően írnak a magyar államadósság szerkezetéről és a versenyképességet erősítő beruházásokról.

– A szomszédban dúló háború ellenére Magyarországot mindhárom nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején – áll Varga Mihály bejegyzésében.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.