Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Varga Mihály: Jó hír érkezett a hétvégére + videó

A Moody's érvényben tartja hazánk eddigi besorolását, stabil kilátás mellett.

2024. 06. 01. 6:25
EP2I2353
Varga Mihály pénzügyminiszter Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hír érkezett a hétvégére: a Moody's kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, és változatlanul befektetésre ajánlja hazánkat – jelentette be péntek éjszakai Facebook-videójában a pénzügyminiszter. 

Varga Mihály elmondta: a hitelminősítő intézet ezúttal nem hozott újabb minősítői döntést, érvényben tartja hazánk eddigi besorolását, stabil kilátás mellett. 

Elemzésükben pozitívan értékelik, hogy a kormány csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot, elismerően írnak a magyar gazdaság szerkezetéről és erőteljes növekedési kilátásairól. Kiemelik, hogy a bővülő beruházások, az export és a fogyasztás erősődése, szintén a gazdaság teljesítményét növelhetik a következő időszakban. 

Bár háború dúl a szomszédban, az uniós versenyképesség pedig hanyatlik, Magyarországot mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején – hansgúlyozta a tárcavezető. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.