Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Veszélyes hiba miatt vonnak ki a forgalomból több mint százezer autót

Apró törmelék okozhat óriási galibát.

Forrás: Origo2024. 06. 05. 20:22
toyota,autó,műszerfal,kormány
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 102 ezer Toyota Tacomát és Lexus LX 600-ast hív vissza a gyártó az Amerikai Egyesült Államokban, miután kiderült, hogy a gyártás közben apró törmelékdarab került a motorba, amely motorhibát okozhat – adta hírül az Origó

Hozzáfűzik, a visszahívás a 2022-es és 2023-as modellévű Tundrákat és Lexus LX 600-asokat érinti, kizárólag az ikerturbós, 3,5 literes, 389 lóerős i-Force V6-os motorral hajtott példányokat.

A Toyota szerint előfordulhat, hogy a megmunkálási törmelékeket nem sikerült teljesen eltávolítani a motorokból gyártás közben, és ahol ott maradtak a darabkák, azok a csapágyak meghibásodását okozhatják, ami végül ahhoz vezet, hogy az autó leáll. Írnak arról is, hogy egyelőre a Toyota sem biztos abban, hogy az érintett 98 600 darab Tundra és 3500 darab Lexus LX 600 hány százalékánál állhat fent a probléma, a gyártó nagyjából egy százalékra tippeli a hibás autók számát. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.