Visszahívnak másfélmillió BMW-t, súlyos hibára bukkantak az elmúlt két évben gyártott típusoknál

A problémát nem lehet szoftverfrissítéssel orvosolni.

Forrás: Vilanyautósok2024. 09. 13. 6:06
Yerevan,,Armenia,-,September,28,,2023,Driving,A,Bmw.,Bmw
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfélmillió autó visszahívását jelentette be a BMW, egyúttal figyelmeztette a befektetőket, hogy az idei eladási darabszáma és nyeresége el fog maradni a korábban tervezettől – adta hírül a Villanyautósok nevű portál. 

Ennek oka a fékrendszer hibája, bár hozzáfűzik, hogy ez önmagában nem jelent veszélyt, és ehhez kapcsolódó balesetről sem tudnak. A problémát nem lehet szoftverfrissítéssel orvosolni, így a tulajdonosok kénytelenek lesznek szervizbe vinni az autót. Sajtóhírek szerint egyébként egyértelműen a Continental MK C2 fékrendszerével van gubanc, állítólag emiatt zárta ki a BMW a neves beszállítót minden új projektből.

Az IBS egyik komponensének hibája miatt nem csak a fékerő-rásegítés hiányozhat váratlanul, kieshet az ABS és az ESP is, ami meglepheti az autóst. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy 

attól nem kell tartani, hogy az autókkal nem lehet megállni.

Az azonban váratlanul érheti a sofőrt, hogy hirtelen nagyobb erő kell a fékezéshez.

A visszahívásban számos 2022–2024 között gyártott típus, így a BMW 2 Active Tourer, az X1, X2 és XM modellek, egyes X5 és X6 változatok, valamint az 5-ös és a 7-es sorozat, illetve a BMW Alpina XB7 érintettek. Úgy tudják azonban, hogy a hibás alkatrészből jutott a Mini Cooper SE és Mini Countryman, valamint néhány Rolls-Royce modellbe is.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.