Kizárólag Budapestet érinti a rövid távú lakáskiadás szabályozása

Az idén szeptember végéig 11,7 millió vendégéjszaka keletkezett a fővárosban.

2024. 10. 22. 12:20
Illusztráció Fotó: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kizárólag Budapestet érinti a rövid távú lakáskiadás szabályozása – hangsúlyozza a Magyar Turisztikai Ügynökség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

– A rövid távú lakáskiadás átfogó szabályozása, beleértve a kétéves nyilvántartásba vételi moratóriumot és a tételes átalányadó bevételhez való igazítását, emelését, kizárólag Budapestet érinti, a vidéki Magyarországot sem most, sem a jövőben nem fogja – foglalta össze az intézkedéscsomag területi hatályát Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója a közleményben.

Ismertetése alapján Budapesten 2023-ban 14,2 millió vendégéjszakát regisztráltak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban. Az idén szeptember végéig 11,7 millió vendégéjszaka keletkezett a fővárosban. 

A 2023-as összesítés szerint Siófok 1 117 497, Hajdúszoboszló 1 111 620, Hévíz 1 068 724 vendégéjszakát regisztrált, messze elmaradva a kétmillió vendégéjszakás határtól.

– Idén az első kilenc hónap adatai szerint Siófok 1 121 428, Hajdúszoboszló 998 727, Hévíz 886 889 vendégéjszakát rögzített, szintén messze elmaradva a fővárosi értéktől – mondta a vendégéjszakaszámokat elemezve Könnyid László a közlemény szerint.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.