A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója elmondja, milyen változások lesznek a turizmusban.

Forrás: mtu.gov.hu2020. 04. 25. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után – derül a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült kutatásból.

A Századvég április 8-a és 15-e között több mint kétezer ember megkérdezésével azt vizsgálta, hogy a magyarok terveznek-e utazást a koronavírus járvány után, és ha igen, hova. A válaszokból az derült ki, hogy a vírus lecsengését követően a magyarok 51 százaláka tervez belföldi utazást, külföldit pedig a megkérdezettek 12 százaléka. A legnépszerűbb úti cél az utóbbi esetében Horvátország és Görögország, míg belföldön átlagosan 227 kilométer távolságra mennének a magyarok, és leginkább aktív szabadiős tevékenységeket szeretnének. A megkérdezettek kétharmada jelenleg úgy tervezi, hogy kerülni fogja a szervezett utakat a járványt követően. A kutatásban résztvevők 61%-a jövőbeli utazása során azt is figyelembe fogja venni, hogy mely országok voltak érintettebbek a vírus által.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint Magyarországnak a külföldi értékesítése is javulni fog, hiszen egyelőre a számokból úgy tűnik, hogy az ország aránylag kevésbé érintett a vírus fertőzés által.

A vezérigazgató elmondta, biztos abban, hogy a gazdasági szereplőknek másképpen kell viselkedniük, mint ahogy tették eddig, ki kell lépniük a komfortzónájukból, innovatívabbnak, bátrabbnak, vállalkozóbbnak kell lenniük.

Én azt gondolom, a legeslegfontosabb szempont az utazási döntés meghozatala előtt már nem az élménykeresés lesz, hanem a biztonság – tette hozzá.

Guller Zoltán elmondta, nagyon nagy részben, a mérések szerint, a turisták azt fogják nézni, hogy a pénzük biztonságban van-e.

A második biztonsági szempont pedig a biztonság, hogy a turista meg legyen győződve arról, hogy az adott szállodai szobában biztonságos körülményeket teremtett a szolgáltató. Harmadrészről gondoskodni kell arról is, hogyha valami baj történik, legyen egészségügyi ellátás vagy protokoll – mondta.

A kutatásról, a dubaji világkiállításról, a Virágos Magyarország verseny májusi indulásáról is beszél legfrissebb podcastjában Guller Zoltán. De szóba kerül az is, hogy a járvány után várhatóan milyen változások lesznek a turizmusban.

A teljes podcastot IDE kattintva hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.