Az IMF szerint is szárnyalhat a magyar növekedés

A kormány gyorsan és határozottan reagált a válságra – méltatta a szervezet az intézkedéseket Varga Mihály bejelentése szerint.

Forrás: facebook2021. 06. 29. 14:20
null
Az IMF képviselői újra mindennapos vendégek lennének
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem várt helyről érkezett megerősítés: a Nemzetközi Valutaalap, az IMF jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalán. Hozzátette:

A szervezet májusban még 4,3 százalékos növekedést várt, ma kiadott jelentésükben már 6,2 százalékos bővülést jelez előre a magyar gazdaságban az idei évre.

A jelentésben kiemelik, hogy a kormány gyorsan és határozottan reagált a válságra. Elismerően írnak a gazdaságvédelmi intézkedésekről, a támogató költségvetési politikáról, a munkahelyek megvédéséről és a beruházások ösztönzéséről.”

Az elmúlt hetek visszajelzéseit is összegezte a tárcavezető:

  • az Európai Bizottság és a Takarékbank is növelte a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, utóbbi már 7,7 százalékos növekedést vár (erről itt írtunk részletesen),
  • júniusban öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban,
  • a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint a nálunk működő német vállalatok 88 százaléka ismét Magyarországot választaná beruházásához.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.