Friss adat jött a magyar gazdaságról és az újraindításról

Varga Mihály: A gazdaság sikeres újraindulását jelzi, hogy már 18 hete pozitív a heti gazdasági index értéke.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 10:55
VARGA Mihly
Budapest, 2021. június 17. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezésérõl az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett elõre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fogyasztás bővülését és a szolgáltatások iránti kereslet növekedését jelzik a friss adatok a gazdaságról – közölte Facebook-bejegyzésében Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint a sikeres újraindítást jelzi, hogy a

  • A heti gazdasági index (HGI) értéke már 18 hete pozitív, +8,8 százalékot mutatott július 11. és 18. között. Ez 1,6 százalékponttal magasabb az előző heti adatnál.
  • A HGI az első negyedévben –2,6 százalék volt, ugyanakkor az április 1. és június 30. közötti időszakra már +13,7 százalékra javult.
  • Az emelkedés a fogyasztás bővülését, a szolgáltatások iránti kereslet növekedését jelzi.
  • – Folytatjuk a gazdaság újraindítását, a cél az 5,5 százalék feletti gazdasági növekedés elérése – emelte ki Varga Mihály.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.