Már fogynak a szállások az idei hosszú hétvégékre

Tavaly a magyarok zöme Siófokot, Hajdúszoboszlót vagy Budapestet választotta úti célként, ha belföldi utazásra adta a fejét.

2020. 01. 22. 16:58
null
A népszerű helyek hamar kifogynak a kedvezményekből Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a rekordidőszak a turizmusban: idén öt-hat százalékos növekedést vár a legnagyobb szállásközvetítő portál a hazai piacon, abban az esetben, ha a január óta érvényes áfacsökkentésből eredő különbözetet minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják az ágazati szereplők.

Szigetvári József, a Szállás.hu vezetője szerint ezzel együtt elengedhetetlen, hogy a szálláshelyek továbbra is dinamikus árazást alkalmazzanak, ezért lehetséges a bevételek öt-hét százalékos növelése is a bővülő vendégszám mellett. Jelezték azt is, hogy már most fokozott az érdeklődés az idei hosszú hétvégéken elérhető pihenési lehetőségek iránt, ezért felhívták a figyelmet, hogy érdemes minél előbb szobát foglalni, mivel a kelendő szálláshelyeken hamar elfogynak a csomagok. Megfigyelték, hogy a hosszú hétvégékre jellemzően már 85-90 nappal hamarabb előre foglalnak a vendégek, akik újabban azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen hétvégék előtti vagy utáni napokon jelentős összegeket takaríthatnak meg a plusz pihenéssel.

A népszerű helyek hamar kifogynak a kedvezményekből
Fotó: Havran Zoltán

Tavaly a magyarok zöme Siófokot, Hajdúszoboszlót vagy Budapestet választotta úti célként, ha belföldi utazásra adta a fejét, de Balatonfüred, Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged és Miskolctapolca is megmozgatta az üdülni vágyókat. 2019 ugyancsak kiemelkedő eredményt hozott: csúcsokat döntött a bevételben mért forgalom éppúgy, ahogy a vendégek száma, illetve az általuk itt eltöltött idő. A szállásfoglaló oldal több mint 27 százalékkal növelte az általa közvetített forgalmat az előző évben. A magyarok a Szállás.hu-n átlagosan 49 400 forintot fizettek foglalásonként, ami tízszázalékos növekedés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.