Profi segítséget kaphat, aki felújítaná a házát

Energetikai szakértők nyújtanak tanácsot a lakások, családi házak energetikai korszerűsítési lehetőségeiről vagy a lakásvásárlással és lakásépítéssel összefüggő műszaki-energetikai, pénzügyi és pályázati kérdésekről a Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatásában. A lakosságot és a vállalkozásokat segítő, országosan elérhető tanácsadás ingyenes.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 18:37
null
Fókuszban az otthonteremtés. A pénztárak már nem tudnak az állami kedvezménnyel hódítani Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az energiahatékonyságról megjelent törvény a Magyar Mérnöki Kamara feladatává tette a korábban a fővárosi és megyei kormányhivatalokban működő Nemzeti Energetikusi Hálózat egyes feladatainak ellátását.

A kamara ennek alapján ingyenes tanácsadást nyújt a lakosságnak és a vállalkozásoknak.

A járványhelyzet miatt jelenleg csak online elérhető energetikai tanácsadás a bővülő lakástámogatások hatékony felhasználását is érdemben segíti.

Az ingatlanok felújítására már ebben az évben is jelentős nagyságrendű támogatás használható fel, így a szakértők sok családi ház és lakás energiahatékonysági korszerűsítéséhez is segítséget nyújthatnak.

Amennyiben a járvány lehetővé teszi, a jobb tájékoztatás érdekében a kamara tervezi szakmai fórumok és workshopok megszervezését is.

A tanácsadók minden kérdést egyedileg megvizsgálva javaslatokat adnak arra, milyen beavatkozásokkal lehet energiahatékony és költségkímélő műszaki megoldásokat találni egy-egy problémára annak érdekében, hogy egy ház, egy lakás vagy egy vállalkozás energiafelhasználása hatékonyabb, gazdaságosabb legyen. A tanácsadás ugyan nem jelent tervezést és nem jár tanúsítvány kiállításával, de készül a nyomán emlékeztető dokumentum az eredményekről. A szakértők nem határoznak meg konkrét beépítendő típusokat, gyártmányokat, nem javasolnak konkrét tervezőt vagy kivitelezőt, a javaslatok pártatlanságát fenntartva.

A költségkímélő, de a lehető legjobb eredményt ígérő fejlesztéseket tanácsolják a szakértők
Fotó: Havran Zoltán

Az energetikai tanácsadáshoz kapcsolódó és a jelentkezéshez szükséges információk elérhetők a kamara honlapján – Mmk.hu/tanacsadas/ –, ahonnan letölthetők azok a kérdőívek is, amelyek alapján a szakértők pontos és egyedi javaslatokat tudnak adni.

A szolgáltatás az ügyfeleknek ingyenes, ugyanakkor a kamara tájékoztatást kér a tanácsadás alapján megvalósuló beruházás, fejlesztés eredményeiről.

Így az állampolgárok és a vállalkozások segítségével lehetővé válik a megtakarítások országos számbavétele. A Magyar Mérnöki Kamara a tanácsadás feladatait az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve, annak támogatásával végzi, és tapasztalataival segíti a kormányzat energetikai céljainak elérését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.