Új autóbusz-pályaudvart kap Hévíz

Új, távolsági járatok fogadására is alkalmas autóbusz-pályaudvar épül a népszerű gyógyfürdőhelyen.

2020. 10. 05. 19:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással új, távolsági járatok fogadására is alkalmas autóbusz-pályaudvar épül a népszerű gyógyfürdőhelyen, emellett biztonságos kerekezést szolgáló, irányhelyes kerékpárút vezet majd a város óvodájához és középiskolájához is.

A Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló, Hévíz városának fenntartható közlekedés-fejlesztése című projekt célja, hogy a legfontosabb városi intézmények, turisztikai szolgáltatások kerékpárral is megközelíthetők legyenek – közölte lapunkkal a helyi önkormányzat.

A már meglévő helyijárat-központ bővítésével épül meg a távolsági Volán-busz pályaudvar, amely a meglévőkkel együtt hét helyre fogad és hét helyről indít járatokat. Esővédő tetőszerkezet védi az utasokat, lesz új sofőrpihenő-zóna, fűtött, hűtött várótér, és minden más olyan kiegészítő részleg, amely megfelel a fejlett európai színvonalú tömegközlekedés igényeinek. Az új létesítmény építési munkáihoz szükséges területet szeptember 11-én adta át az önkormányzat a kivitelezőnek, amelynek 210 nap áll rendelkezésére a buszpályaudvar megépítéséhez.

Mint megírtuk, a koronavírus-járvány gazdasági hatása következtében Hévíz önkormányzatának június elejére 940 millió forintos költségvetési hiánya keletkezett, amit tartalékaiból fedezni tudott, így nem állnak le a város nyár elején megkezdett fejlesztései, és a közlekedés-fejlesztési tervei sem hiúsulnak meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.