Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 21., szerda, Konrád napja
HÍR TV – KEMÉNYMAGMost Jakab Péter bohóckodott egy sort.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/ujabb-toltesi-pontokkal-bovult-a-mol-plugee-halozata-9282053/

Újabb töltési pontokkal bővült a Mol Plugee hálózata

Tizennégy további elektromos töltővel bővítette meglévő hálózatát a Mol, így országszerte már 71 pont áll az e-autók tulajdonosainak rendelkezésére.

További 14 elektromos töltőpontot adott át a Mol Nyrt. – közölte kedden a társaság. A jelenleg meglévő 71 töltőből hét gyorstöltő, 58 nagy teljesítményű villámtöltő, hat pedig ultragyors töltő, vagyis döntő többségük mindössze fél óra alatt képes menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait.

A Mol a Next-e projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített elektromos töltőket, így az M1–M7-es bevezető szakaszán a budaörsi töltőállomásán, az M1-es autópálya mentén, a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő Mol töltőállomáson. Balatonlellénél mindkét oldalon, Mosonmagyaróvárnál pedig a jobboldalon telepítettek ultragyors töltőket, míg a többi helyszínen multisztenderd nagy teljesítményű (AC+DC) villámtöltőket találhatnak az e-autósok.

A balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán található töltőpont
Fotó: Mol

– Hálózatunk 161 elektromos töltőből áll a régióban, amelyek nagy részét az Európai Unió támogatásával sikerült megvalósítanunk. A fejlesztések azonban a Next-e projekt lezárultával sem fejeződnek be, hiszen terveink szerint 2021 végére a régióban a töltőállomásaink tíz százalékán, nagyságrendileg kétszáz töltőállomáson lesz elektromos töltőnk – idézi a közlemény Tóth-Fekete Róbertet, a Mol-csoport Alternative Fuels területének vezetőjét.

A Mol Nyrt. 2020 nyarán vezette be a Mol Plugee alkalmazást, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy az autók töltését gyors és egyszerű műveletté tegyék, ezzel is ösztönözve az autósokat az elektromos járművek használatára. Az alkalmazás igen népszerűvé vált: tavalyi indulása óta már csaknem ötezer felhasználóval büszkélkedhet. A rendszer a fizetés során figyelembe veszi az autó villamosenergia felvételi képességét, ezzel is költséghatékonyabbá téve az elektromos autózást.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Törvénysértések és mulasztások

Oklevelekkel is visszaélhettek
Az SZFE előző vezetésének időszakából származó dokumentumok szerint az egyetem gyakorlatilag bárkinek kiállíthatott oklevelet.

Szövetségépítés szükséges

„Ácsoltak maguknak egy jogállamisági színpadot”
Egy világjárvány idején a tagállamoknak nem egymás kritizálása a feladatuk – mondta lapunknak Varga Judit.

Kiemelt

Tematikus élménytúra a Velencei-tónál
Rendhagyó pedagógiai program Gárdony, Kápolnásnyék és Pákozd kulturális emlékhelyein.

Poszt-trauma

Szegény, szegény feketék…
Megint tálalva van egy beszámoló a „rendőri túlkapásról”, meg a „rendszerszintű rasszizmusról”.

Poszt-trauma

Hatalmas pofont kapott a baloldali ellenzék
Legyünk résen!

Poszt-trauma

Nincs kormányzati megszorítás!
Nem Karácsonyék védik meg Budapestet, hanem tőlük kell megvédeni.

Aktuális

320 millió forintból újult meg a mocsai szennyvíztelep
A felújítás után a tisztított szennyvíz paraméterei már megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!