Utazási utalványokat kínálnak a karácsonyfa alá

A vendégek is jól járhatnak, a szálláshely-üzemeltetőknek pedig némi biztosítékot jelenthet a jövő évi folytatáshoz, a dolgozóik megtartásához, hogy széles az ünnepi kínálat a 2021-ben beváltható kuponokból.

2020. 12. 11. 6:44
null
Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akciósan, negyven-ötven-hatvanezer forintért kínálnak kedvezményes, többszemélyes hétvégi programokra szóló ajándékutalványokat a belföldi szállodák, amelyek idén már jó előre elbúcsúzhattak a máskor legforgalmasabb év végi szezontól, de már gondolnak a jövőre. A vendégek is jól járhatnak, a szálláshely-üzemeltetőknek pedig némi biztosítékot jelenthet a jövő évi folytatáshoz, a dolgozóik megtartásához a 2021-ben beváltható utazási utalványok jórészt négy-öt csillagos szállodai élményekre csábító, széles ünnepi kínálata.

Az aktuális választékban a kevésbé ismert és a nevesebb hotelek az átlagos áraikhoz képest húsz–negyven százalékkal olcsóbban adják most a többnapos kuponos pihenési lehetőségeket, amelyeket majd az újranyitást követően – a jelenlegi szabályok szerint január 11. után – év végéig válthatnak be a vásárlók a már megfizetett áron.

Aki előrelátó, már most gondoskodhat a Covid utáni első, felszabadult belföldi kirándulásáról – Fotó: Éberling András

Látszik, hogy közeleg a karácsony: az internetes oldalakon is sok a hirdetés, de például e-mailben naponta két-három akciós listát küldenek a kedvezménygyűjtő oldalak. Viszont aki ráér, érdemes közvetlenül a szállodák weboldalain is körülnéznie a jutalék nélküli, biztosan nem tömeges lehetőségek miatt – például a fővárosi szolgáltatók is próbálkoznak: Budapestre szóló vouchereket kínálnak azoknak, akik vidékről terveznek városlátogatást jövőre.

A nagyrészt hasonló színvonalú, alapszolgáltatásokat biztosító utalványok jellemzően két személyre szólnak, és kétnapos, félpanziós ellátást kínálnak a magyarok által különösen kedvelt wellnesshétvégék részeként. A legtöbb ajánlat lényegében fapados: a vírusos időkben tiltott wellnessrészleg igénybevétele mellett köntös- és papucshasználatot, parkolási lehetőséget, illetve üdvözlőital, tea, kávé bekészítését kínálják az előre megváltott kupon fejében, egyéb pluszszolgáltatás nincs a néhány tízezres csomagokban.

 

Biztosra mehetnek az óvatos vendégek. Egész évben beváltható jövőre a hosszú hétvégés kupon – Fotó: MTI/Varga György

Az árak miatt viszont érdemes akár a már bejáratott szálláshely akciós ajánlatán elgondolkodni, mert a vírusprés után azzal is számolni kell, hogy a bezárás iején kínált kedvezmények nélkül eleve drágábban lesznek elérhetők a szállodai férőhelyek. Márpedig emlékezetes: a májusi újranyitás után is elözönlötték a szabadba, kirándulni vágyó magyarok a hoteleket, magánszállásokat, vendégházakat, ez várható a következő tavaszon is.

Sokan készülnek tehát, hogy jövőre újranyíljanak a szállás- és vendéglátóhelyek, ezért aki előrelátó, ráadásul notórius utazóként ősz óta nélkülözni kénytelen a fizetett vendéglátással járó kikapcsolódást, találhat olyan kedvezményes ajánlatot, amely a járvány időszakának korlátozottsága után hozzásegíti a felüdülés élményéhez a biztonságos hazai szálláshelyeken.

Arra várnak a vendéglátóhelyek látogatói, hogy újra maszk nélkül múlathassák az időt a teraszokon – Fotó: Havran Zoltán

A vendéglátóhelyek is reklámozzák a vacsorafoglalásokra, különrendezvényekre, egyedi lehetőségekre szóló utalványokat, amelyeket szintén 2021-ben lehet érvényesíteni, amikor majd a régi körülmények között, a vendégtérben történő fogyasztással lehet látogatni az éttermeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.